pátek 29. března 2024

KATIONTOVÉ AMINOLIPIDOVÉ SLOŽKY KONDICIONÉRŮ

Je to už poměrně dlouhá doba, co hledám vhodnou péči pro mé vlasy. Šampony mám již vychytané, ale opravdu dlouhou dobu jsem hledala kondicionizační produkt (kondicionér nebo masku), který by vyhovoval mým požadavkům. Přála jsem si najít funkční a zároveň co nejčistší složení produktu, jehož cena by mě při mém častém mytí nezruinovala. Neskutečně dlouho jsem studovala povahu a schopnosti jednotlivých kondicionizační ingrediencí vlasové péče, a i se sepisováním informací jsem si dala pořádně na čas. 

V mém článku o vlasových kondicionérech a maskách a zmiňuji několik kategorií surovin, které kosmetické značky používají, aby vlasy byly velmi hezké, vyhlazené, aby se leskly, neelktrizovaly, byly vyživené a posílené. S většinou surovin jsem však měla téměř pokaždé nějaký problém. Buď na mě byly produkty moc slabé, co do efektu se týká a měla jsem pocit, že jsem si kondicionér ani nedala. Pak tu byla skupina produktů, které jsem vyzkoušela, ale na mé dlouhé, spíše jemnější vlasy, byly moc zatěžující. Některé kondicionéry a masky jsem i odmítla kvůli složení vyzkoušet. Obsahovaly kationtové povrchově aktivní látky zvané „quats“, které jsou pro mě prostě nepřístupné. Neuspěla u mě ani složení, která měla v INCI silikony. Přechodnou fází u mě byly produkty na bázi amidoaminů, které jsou super funkční, ale pořád jsem si představovala čistější účinnou složku. Mám pocit, že najít pro mě vhodné vlasové pečující produkty bylo náročnější než najít vhodnou pleťovou péči. Nechci přehánět, ale ta složení kondicionérů a masek... ta mi dala opravdu zabrat. Avšak zpětně to beru velmi pozitivně, protože momentálně stačí mrknout na INCI a prostě vím. V rámci kosmetického vzdělávání - báječné.


Avšak nakonec jsem úspěšně našla!

Našla jsem na trhu ingredience, které mým vlasům dělají dobře a jsou opravdu funkční. Produkty s jejich obsahem se většinou pohybují ve střední cenové kategorii kolem 500 Kč. Avšak i když najdu tyto ingredience ve složení kondicionéru či masky, tak si samozřejmě procházím celé INCI, zda se v něm neukrývá ještě něco pro mě nepřijatelného. Zároveň je dobré brát opět v potaz, že každý máme své preference a představy na výsledný efekt. Každý jedinec má unikátní vlasovou strukturu a neznamená to, že když sedí tyto ingredience a produkty mně, tak budou i vám. S vlasovými produkty je potřeba si i hrát v rámci množství a délky působení na vlasech. A mít na paměti základní informace, že tyto pečující produkty se dávají po umytí šamponem pouze na délky vlasů. Ideální z mého pohledu produkt aplikovat a pak lehce vmačkat a pročesat, aby se produkt dostal všude, kde má.


JAKÉ ZÁZRAČNÉ INGREDIENCE MÁM NA MYSLI?

Nechci tu teď jednoduše vypsat produkty, které mi sedly. Chci se zabývat ingrediencemi, které ve své vlasové péči vyhledávám. Na mysli mám ingredience BRASSICA ALCOHOL (and) BRASSICYL VALINATE ESYLATE. Toto vlasové kondicionizační duo můžete najít pod patentovaným komplexem AminoSensyl™ HC. Jedná se o složku na bázi aminokyselin, která je 100 % přírodního a ekologického původu. Její syntetická výroba není v rozporu s principy „zelené chemie“. Aminolipidy jsou vysoce účinné kationtové složky, které pocházejí výhradně z obnovitelných zdrojů. Jejich molekulární struktura zahrnuje kationtovou aminovou hlavní skupinu a biodegradovatelnou esterovou vazbu, odvozenou od přirozeně se vyskytujících aminokyselin, a lipofilní alkylovou koncovou skupinu odvozenou z rostlinných mastných alkoholů. Komplex je schválený COSMOS certifikací.


Oficiální popis ingredience:

AminoSensyl™ HC je 100 % přírodní vlasový kondicionér bez obsahu quats pro udržitelnou vysoce účinnou vlasovou péči. Jeho ekologický design poskytuje snadno biologicky odbouratelný kationtový systém, který je bezpečný a šetrný k lidem a netoxický pro vodní organismy. Je odvozen od esenciální aminokyseliny valinu, který se přirozeně vyskytuje ve vlasech a pokožce, a oleje ze semen Brassica Napus.


KTERÉ PRODUKTY OBSAHUJÍ TENTO KOMPLEX?


0 komentářů:

Okomentovat