pondělí 30. října 2023

Estonská kosmetická značka Lumi

Zrozena v srdci, vyrobena s vášní ❤️ 

Měla jsem dost silný feeling, že tato značka bude něco pro mě. Stačilo, abych si o ní přečetla pár informací, prošla si filozofii značky, jednotlivé produkty a jejich INCI a hned jsem byla chycena do pasti. Byla jsem chycena dříve, než jsem kterýkoliv produkt vyzkoušela, ovoněla, měla vůbec v ruce. Někdy na vás prostě něco či někdo září a jako dva magnety se přitahujete. A ano, přesně takto jsem to měla se značkou LUMI. A díky Domči z Lovely Herbs jsem měla příležitost tuto značku, kterou objevila a přitáhla k nám do ČR, v rámci spolupráce vyzkoušet. Ještě jednou mockrát děkuji!

Značka LUMI je tvořena z naprosto čerstvých kosmetických surovin, kvůli čerstvosti mají produkty i kratší expirace. LUMI spojuje vědecké poznatky, nejnovější výzkumy s přírodní vědou, s přírodními kosmetickými ingrediencemi. Všechen vývoj i výroba produktů probíhá v Estonsku a většina surovin je lokálního původu. LUMI podporuje menší pěstitele a výrobce, spolupracuje s ekologickou farmou.

Základem většiny produktů je vysoce kvalitní za studena lisovaný konopný olej. Vedle něj najdete v produktech např. i konopný CBD extrakt, niacinamide, černuchový olej, nejrůznější druhy probiotik, velkou škálu úžasných hydrolátů, extraktů z řas, hydratačních surovin a spoustu dalších úžasných surovin.

Z produktů LUMI jsem měla možnost vyzkoušet celou péči a její synergické účinky.

✨ HYDRATAČNÍ ČISTÍCÍ MLÍČKO

Velmi jemňunké čistící mlíčko, které zároveň podporuje exfoliaci pleti. Po odlíčení pleti používám na následné důkladnější čištění. Protože neobsahuje pěnivé tenzidy, tak je asi nejjemnější variantou čištění, jakou jsem kdy měla. Pracuji s ním jako s jakýmkoliv jiným čistícím gelem, emulzí s tím rozdílem, že ho po promasírování nechávám chvíli na pleti, aby kyselinka mléčná stihla působit. Kyselina mléčná exfoliuje pleť, hydratuje a projasňuje. Mlíčko používám pouze večer a přes den pak dávám SPF. Zvládnu jím dočistit i oční okolí, neštípe mě. Pleť nikterak nevysušuje, nedráždí. Na celý obličej mi stačí maximálně dvě pumpičky produktu. Mlíčko má příjemnou konopnou vůni (avšak vím, že nee každému konopné suroviny voní). Myslím si, že sedne každému typu pleti, citlivější ať zkusí velmi opatrně, může např. lehce štipkat. Nejsem vůbec zvyklá na čistící mlíčka, avšak LUMI mě moc baví!

INCI: Aqua, Glycerin, Cannabis sativa seed oil*, Betaine*, Camellia oleifera seed oil*, Prunus armeniaca kernel oil*, Cellulose*, Polyglyceryl-3 methylglucose distearate*, Xanthan gum, Vitis vinifera seed oil*, Glyceryl stearate*, Cetearyl alcohol*, Myristyl myristate*, Sodium levulinate*, Tocopherol, Malva sylvestris flower extract*, Plantago lanceolata leaf extract, Sambucus nigra flower extract*, Buddleja davidii extract*, Lactic acid, Helianthus annuus seed oil, Sodium anisate*, Sodium Benzoate*, Potassium Sorbate*, Citric acid*

*Certifikovaná organická složka
Všechny ingredience mají bio certifikaci a potravinářskou kvalitu.

✨ HYDRATAČNÍ TONER

Hydratační toner Lumi je prostě boží. Má naprosto krásný obal, fajn rozprašovač a to složení! Klasicky ho používám po odlíčení a vyčištění před sérem. Nedávám na tamponek, rovnou stříkám na obličej. Byla by to škoda. Je tvořen velmi zajímavou trojicí hydrolátů – oregano, brutnák a řebříček, po kterých toner i dle mého názoru voní. Dále máme ve složení výjimečnou kombinaci prebiotik, které podporují kožní mikrobiom. Jsou takovým papáním pro kožní mikroorganismy. Pak v něm najdeme i extrakt z červené řasy, různé hydratační suroviny. Tonikum podporuje hydrataci pleti, napomáhá následným produktům, aby se dobře vstřebaly do pleti. Uklidňuje pleť - mně osobně pomohlo se začervenáním pleti. Je nápomocné při snaze obnovit a uzdravit kožní bariéru a podpořit zdravý kožní mikrobiom. Obsahuje více protizánětlivých surovin, takže určitě i na aknózní pleť. Myslím, že snad žádný typ pleti s ním nebude mít problém.

INCI: Aqua***, Origanum vulgare flower/leaf water**, Borago officinalis flower/leaf/stem water**, Achillea millefolium flower/leaf water**, Glycerin*, Inulin*, Propanediol*, Furcellaria lumbricalis extract**, Alpha-glucan oligosaccharide*, Sodium polyglutamate*, Ribes Nigrum leaf extract*, Rhamnose*, Glucose*, Glucuronic acid*, Sodium levulinate*, Sodium anisate*, Citric acid*

Všechny ingredience mají bio certifikaci a potravinářskou kvalitu.
*Certifikovaná organická složka
**Od malého estonského výrobce
***Estonská pramenitá voda

✨ HYDRATAČNÍ SÉRUM S NIACINAMIDEM

Přiznejte se! Kdo jste se ještě nelapil? Kdo ještě nečetl všechnu tu chválu, kterou toto LUMI sérum sklízí. Řeknu vám, že i když jsem viděla na první pohled krásné složení, neměla jsem téměř žádná očekávání. Říkala jsem si „Hydratační sérum, tak vyzkoušíme…”. Toto hydratační sérum mě však naprosto odrovnalo. A zařadilo se na první místo, o které se velmi čestně dělí s Hemptouch hydratační rozjasňující esencí (protože nedokážu říct upřímně, které momentálně miluji více). Co vidím jako velké plus tohoto séra je jeho konzistence. Mám zkušenosti, že spousta hydratačních sér je takových ulepených. LUMI však nikoliv. Po aplikaci a řádném vstřebání pleť jak kdyby zmatní, stáhnou se póry, redukuje se ihned kožní maz. Myslím si, že hlavně díky obsahu hydrolátů a vitamínu B3 – niacinamidu. Sérum napomáhá s problematickou kůží, redukuje pupínky a podporuje hojení. Hydratuje pleť a dodává jí na šťavnatosti. Zjemňuje ji a zklidňuje. Díky prebiotickým složkám podporuje kožní mikrobiom, dostává ho do rovnováhy, čímž napomáhá nejrůznějším kožním onemocněním. Podporuje přirozenou bariéru pleti. Sérum se aplikuje po odlíčení, vyčištění a tonizaci ještě na vlhkou pleť, já používala ráno i večer. Myslím si, že by mohlo sednout každému typu pleti. Závěrem – domnívám se, že toto není moje první ani poslední lahvička. Budu jí snad obdarovávat své kamarádky a s velkou radostí doporučovat dále. Protože takový poklad musíte vyzkoušet na vlastní kůži.

INCI: Epilobium Angustifolium Water**, Melissa Officinalis Leaf Water**, Mentha Spicata Leaf Water**, Niacinamide, Sodium Hyaluronate*, Cellulose Gum*, Carrageenan*, Propanediol, Sucrose*, Ceratonia Siliqua Gum*, Xanthophylls*, Lecithin*, Chlorella Vulgaris Extract*, Lactic Acid*, Sodium Levulinate*, Sodium Anisate*, Aqua, Citric Acid*

Všechny ingredience mají bio certifikaci a potravinářskou kvalitu.
*Certifikovaná organická složka
**Od malého estonského výrobce

✨ OBNOVUJÍCÍ HYDRATAČNÍ KRÉM

A jako poslední vyzkoušený produkt od LUMI tu mám obnovující hydratační krém. A teď možná přijde něco nečekaného. I když jsem si hydratační sérum velmi oblíbila, vychválila ho do nebes, tak mým absolutním favoritem je právě krém. Nevím, zda je to tím, že jsem delší dobu žádný krém nepoužívala... je to možné. Každopádně tento obnovující krém je pro mě naprostá jednička! Jak účinky, tak aromaterapeutickým požitkem. Ano, já prostě miluji vůni konopného a černuchového oleje a zároveň jsou to mé nejoblíbenější rostlinné oleje. Takže pro všechny citlivější nosánky – krém voní opravdu přírodně, po ingrediencích. Zejména po konopném a černuchovém oleji. Tyto oleje mají protizánětlivé, antibakteriální, ale i zklidňující a regenerační vlastnosti. Myslím si, že tento krém dodává tu dokonalou tečku, za celou LUMI rutinou. Jak jsem vám psala již v předchozích odstavcích – ta podpora kožního ochranného filmu, mikrobiomu je zkrátka neskutečná. Krému nechybí ani hydratační složky, prebiotické ingredience a další výživné oleje a másla. Krém je vhodný na denní i noční péči. Doporučila bych ho zejména jedinci, který si je jistý, že má poškozenou kožní bariéru – nerovnováha pleti, suchá a přemaštěná místa, pupínky, začervenání, ekzematické plochy, dehydratace... a další příznaky. Věřím, že Vám může být velmi nápomocný. Samozřejmě i s dalšími produkty LUMI. 

INCI: Aqua, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Betaine*, Squalane*, Glyceryl Stearate*, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cetearyl Alcohol*, Inulin*, Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil*, Camellia Oleifera (Camellia) Seed Oil*, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Myristyl Myristate*, Glycerin*, Panthenol, Rosa Canina Fruit (Rosehip) Oil*, Propanediol*, Sodium Levulinate*, Alpha-Glucan Oligosaccharide*, Sodium Hyaluronate (Hyaluronic Acid)*, Sodium Polyglutamate*, Rhamnose*, Glucuronic Acid*, Glucose*, Potassium Lactate*, Lactic Acid*, Tocopherol, Cellulose, Sodium Anisate*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citric Acid*

*Certifikovaná organická složka
Všechny ingredience mají bio certifikaci a potravinářskou kvalitu.



ZÁVĚREČNÉ ZHODNOCENÍ:

Je to už více jak 10 let, co mě začala trápit velmi problematická aknózní kůže. Toto období mám již za sebou, ale vzpomněla jsem si na něj hned několikrát v posledních týdnech při používání LUMI produktů. Zejména na ty první roky. Z jakého důvodu? Když mě začala trápit problematická pleť, tak mi nikdo neřekl, jak o ní pečovat. Takže jsem na ni nastoupila se silnými čističi, mechanickými peelingy a krémy zejména na bázi ropných derivátů. Když jsem měla svůj den, tak jsem si byla schopná čistit obličej i 3-4x denně. Upřímně mě z toho teď mrazí. Do toho jsem samozřejmě pupínky pěkně provokovala a pak byla nešťastná, co jsem to se svou tvářičkou zase provedla. Momentálně, s těmito dny jsem si vědoma, jak moc jsem byla zoufalá a dělala vše, co mohla... Avšak zmíněnými kroky jsem pleti ještě více ubližovala. Byla podrážděná, zejména dehydratovaná, ochranná kožní bariéra absolutně nefungovala a mikrobiom trpěl. Toto období jsem si vybavila zejména kvůli pocitu, jaký mám po více jak dvou měsíčním používání kosmetické značky LUMI. Věřte mi, nesdílela bych toto s vámi, kdybych tu myšlenku opravdu neměla a necítila, že ji s vámi musím sdílet.

Značka LUMI je tou značkou, kterou bych chtěla dostat do rukou v oné tragické pupínkové době. Aby mi někdo vysvětlil, jak jednotlivé produkty používat, a já o svou pleť pečovala správně. Ano, je možné, že akné by ani tak nevymizelo hned, ze dne na den, ještě v takové míře... ale byla bych ke své pleti milejší. Produkty LUMI by k ní byly milejší. Nabyla jsem tohoto dojmu, protože LUMI má úžasnou vlastnost – NAPROSTO DOKONALE POSILNÍ KOŽNÍ BARIÉRU PLETI. Nevím, zda jsem toto u jiné kosmetické značky pocítila tolik. A že jich mám oblíbených více. Ale u LUMI to pociťuji opravdu intenzivně. Když to napíšu tak, jak to mám v mysli – cítím jak ochranný hydrolipidový film mé kůže je v té největší pohodě. Kožní mikrobiom se zdá být v rovnováze. Kůže je akorát promaštěná, hydratovaná. Prostě mám z této rutiny tak moc skvělý pocit (já vím, slovo „pocit“ jsem napsala už asi 10x, ale prostě to tak cítím) a s naprosto čistým srdcem ji můžu doporučit dál ❤️.

Osobně se nemůžu dočkat, až vyzkouším další LUMI produkty či až se k některému vrátím. A že určitě vrátím! Více informací se můžete dozvědět na mém Instagramu Kapka krásy či na IG Lovely Herbs.

0 komentářů:

Okomentovat