středa 3. února 2021

Italská kosmetická značka ARGITAL

„Zdravá, čistá a účinná kosmetika, která obnovuje přirozené funkce pokožky a dává jí impuls k vlastní regeneraci.“

Italskou kosmetickou značku Argital jsem si oblíbila po vyzkoušení prvního výrobku. Firma byla založena už v roce 1979, takže loni oslavila 30. výročí od založení. Majitelé a výrobci Argitalu podporují několik charitativních organizací a sdružení, které pomáhají lidem a zvířatům. Značka se pyšní např. certifikací BDIH či Demeter, z čehož plyne, že Argital produkty jsou tvořeny ze surovin, které podléhají biodynamickému zemědělství. Ve svých produktech vyzdvihávají úžasné účinky zeleného jílu vysušeného Sluncem, který po přestěhování na Sicílii získávají z nedalekého lomu. Vedle zeleného jílu značka hojně využívá esenciálních a rostlinných olejů, léčivých extraktů ve výborné kvalitě a čistou vodu z pramene. Firma velmi dbá na kvalitu všech vstupních surovin a garantují maximální čerstvost výrobků (výroba probíhá ve velmi malých sériích). Až na několik produktů, které obsahují včelí vosk, propolis nebo med, je kosmetika veganská. Obaly produktů jsou z recyklovaného hliníku, plastu a skla.


Jedinečné vlastnosti zeleného jílu Argital:

🌿 Zelený jíl Argital je z oblasti Sicílie, která je čistá, bez znečištění a po většinu roku je zde sluneční energie velmi intenzivní a silná. Díky ní je zelený jíl bohatým zdrojem těchto přírodních sil.

🌿 Zelený jíl je bohatý na minerální látky a stopové prvky, je mimořádně bioaktivní. Zelená barva je dána dvojmocným železem.

🌿 Jíl obsahuje velké množství křemíku, vápníku, hliníku, železa. Dále i určité množství draslíku, hořčíku, titanu a sodíku. Jeho pH je slabě zásadité (pH=8).

🌿 Čistý jíl se dá využít jako základ pleťových masek, masek na tělo a vlasy. 



Zakladatel značky Argital je biolog a antroposof, který prohlašuje, že z pohledu antroposofické filozofie je v kosmetice důležitá nejen technologie a kvalita použitých surovin, ale také energie člověka, kterou do ní vkládá, a stejně tak místo, kde samotná výroba probíhá. Z pohledu této filozofie v sobě zelený jíl ukrývá tři základní síly, které souvisí s třemi vrstvami kůže (epidermis – světlo, dermis – rytmus a hypodermis – teplo).

V následující části článku bych ráda zmínila pár výrobků, které jsem vyzkoušela.


🌿 ROSTLINNÝ MYCÍ A ZESVĚTLUJÍCÍ GEL NA OBLIČEJ 🌿 

Spoustu let jsem v rámci přírodní kosmetiky používala na čištění pleti pouze tuhá mýdla. Mycí gel od značky Argital byl jeden z prvních tekutých čističů, po kterém jsem s nadšením a s velkým očekáváním sáhla. A nezklamal mě. Jedná se o výrobek, ke kterému se kdykoliv moc ráda vrátím (a že jich není nějak moc). Mou mastnější problémovou pleť zkrátka nezklamal a je jeden z čističů, které velmi ráda chválím. A taky to byl jeden z prvních výrobků, o kterém jste si mohli přečíst na Instagramu v mých začátcích. 

Jeho čistící pěnivá schopnost je založená na tenzidu sodium lauroamphoacetate. Jedná se o jemnou amfoterní povrchově aktivní látku a je většinou dobře snášen všemi typy pokožky. Vedle něj ve složení samozřejmě najdeme zelený jíl, extrakt a olej z růže stolisté, extrakt z heřmánku, benzoe. Produkt obsahuje i kyselinu mléčnou, fytovou (zesvětlující a rozjasňující účinky kyselin) či levandulový olej.

Produkt velmi výrazně voní po extraktech a éterických olejích. Gel nemusí být vhodný pro lidi s velmi citlivou pokožkou na éterické oleje. Ale pokud vám nedělají problém, určitě za vyzkoušení stojí. Když o něm teď tak píšu, tak mám opět chuť si ho pořídit! Snaží se bojovat i s pigmentovými skvrnami a flíčky po akné. 


🌿 KRÉM NA AKNÉ S ECHINACEOU 🌿 

Snad každý pleťový krém od Argitalu se dá použít na mastnější typ pleti. Díky zelenému jílu dokáží velmi hezky redukovat kožní maz. Já vyzkoušela hydratační krém ylang a krém na akné s echinaceou. A ten je taky prozatím mým favoritem od této značky. Kromě pupínků se zároveň dá využít i na začervenání pleti a mykózy. Všechny krémy Argital mají širší možnosti použití.

Mezi zajímavé ingredience, které v krému najdeme, patří např. echinaceový extrakt, hydrolyzovaný pšeničný protein, zelený jíl, extrakt z hřebíčku a měsíčku, éterický olej z máty, eukalyptu, citrusů a další základní suroviny jako jsou rostlinné oleje, mastné alkoholy, voda. Zmíněná echinacea má protizánětlivé účinky.

Krém velmi výrazně voní po extraktech a olejích. Velmi dobře se vstřebává a zanechává matný vzhled na pleti. Částečně působí aromaterapeuticky. Jediné mínus, které jsem zaznamenala - echinaceový i jiné krémy značky Argital mi na mou mastnější pleť sedí více v zimě. V létě jsem měla pocit, jak kdybych na pleti cítila "vrstvu jílu", pod kterou se pleť potila. Nevím, jak jinak bych ten pocit vysvětlila, tak doufám, že je to takto pochopitelné.


🌿 JÍLOVÁ MASKA ARGILTUBO 🌿 

Jílová maska Argiltubo se dá pořídit ve více velikostech. Já nejdříve zkusila menší balení, ale po vyzkoušení jsem neodolala a pořídila si velké, které vychází cenově o hodně líp. Zároveň se jedná o téměř nekonečné balení, protože maska vůbec neubývala a vydržela mi velmi dlouho.

Ve složení jílové masky najdeme kromě velkého množství zeleného jílu i extrakt z měsíčku, přesličky, olej z brutnáku a lavandinu. Argiltubo opět velmi voní po extraktech a olejích. Má hodně hustou bahýnkovou konzistenci. Tento produkt se dá využít na obličej, ale i na tělo a vlasy. Je vhodný snad pro všechny typy pleti, kterým nevadí éterické oleje. Hluboce pleť čistí, dodává jí minerály a rozjasňuje ji. Jediné upozornění - po aplikaci na pleť masku neustále zvlhčujte, aby jíl nevytahoval a nenasával vlhkost z pleti.


🌿 JASMÍNOVÉ TONIKUM 🌿 

A na závěr jedna taková lahůdka, do které jsem se zamilovala na první přičichnutí. Zkrátka miluji jasmín a jasmínovému toniku od Argitalu jsem prostě neodolala (i přes vyšší cenu). Takže pokud i vy můžete takovou tu sladší vůni jasmínu a chcete si udělat radost, tak si jej určitě pořiďte, protože toto je láska. Navíc je tonikum ve skleněné lahvičce a má moc příjemný rozprašovač, takže lahvičku určitě ještě využijete.


Z dalších produktů Argital můžu s čistým srdcem doporučit i zubní pasty, které jsem vyzkoušela už snad všechny, a taky třeba intimní mycí gel. Sortiment je však obsáhlý, tak můžete sami kouknout a třeba něco vyberete. 


Zdroje článku:
www.argital.cz

0 komentářů:

Okomentovat