úterý 15. října 2019

Face roller a gua sha Jadeit

Face roller a gua sha (váleček a destička) jsou kosmetické pomůcky zejména na obličej, krk a dekolt. Používají se k lymfatické masáži, jednotlivé části těla prokrvují, poradí si s otoky očí a pomáhají kosmetickým přípravkům lépe proniknout do pleti. Mohou napomoct k redukci vrásek a odstranit napětí v obličeji. Odstraňují toxiny z těla. 

Tyto nástroje pochází z Číny, kde je již v 17. století používaly vysoko postavené ženy. Věřily tomu, že tyto kosmetické pomůcky nejen dokonale masírují, ale dostávají z těla i špatné čchi.

Já si pořídila váleček a gua shu od české značky Omorfia, na kterou jsem narazila na nedávném kosmetickém veletrhu Green Beauty Market v Brně.  Jedná se o značku, která vyrábí přírodní pleťovou a tělovou kosmetiku. V jejich sortimentu mimo jiné můžete najít pleťová séra, čistící přípravky, tělové máslo a cestovní sady. Kosmetika Omorfia je složená z nejkvalitnějších surovin z celého světa a má aromaterapeutické účinky. Já si kromě masážní sady pořídila ještě tonikum (jasmín s neroli) a jako dárek jsem k nákupu dostala vzoreček peelingu ze zeleného čaje. 

„Věříme. Věříme v moc přírody, v lásku, v sílu pozitivního myšlení.“


Váleček a destička jsou vyrobené z minerálu zvaného jadeit. Jedná se o zelený kámen též zvaný jako nefrit. Je symbolem čistoty a vyrovnanosti. Jadeit je spojen se srdeční čakrou a je to ochranný kámen, který udržuje svého nositele mimo nebezpečí a vnáší do jeho života harmonii, štěstí a přátelství. Kosmetické pomůcky jsem si i řádně vyčistila a nabila (jak u minerálů dělám běžně). Jadeit jsem vyčistila pod tekoucí vlažnou vodou a nabíjela ho na měsíčním úplňkovém svitu. 

Při hledání vhodného face rolleru jsem si všimla opravdu rozdílných cen na různých e-shopech. Někteří výrobci je nabízí za výhodnější nižší cenu, avšak tyto face rollery nemusí být vůbec kvalitní. U spousty případů se uživatelkám po chvíli rozbil, při masírování vrzal či nebyl vůbec vyroben z minerálů ale z nabarveného skla. Proto je dobré do něj opravdu investovat, abyste nebyly za pár dnů zklamané. Za mě tedy značka Omorfia či slečna Natálie z webu Fittělo se jimi dost zabývá a ráda Vám poradí. Myslím, že další face roller budu mít právě od ní.

Můj postup:
  • pleť si dokonale odlíčím a vyčistím pleťovým mýdlem
  • vyčištěnou pleť zvlhčím tonikem či květovou vodou a aplikuji na ni olej či krém
  • nejdříve pomocí face rolleru masíruji pleť a pak ho vyměním za gua shu (obě pomůcky si před použitím dám na nějakoi chvíli do ledničky)
  • na závěr pleť ještě jednou přestříknu tonikem či pleťovou vodou
  • pleť masíruji večer před spaním i ráno po probuzení
Nápomocná videa: 


1 komentář:

  1. Myslela jsem, že masáž obličeje nemůže zamezit tomu, aby se tvořily vrásky, ale opravdu jsem se mýlila. Kamarádka mi dala face roller a gua sha k narozeninám, takže jsem se rozhodla, že ho zkusím používat. Měla jsem ho asi dva měsíce a už byly vidět opravdové rozdíly. Pokud váháte určitě doporučuji.

    OdpovědětVymazat