pondělí 17. července 2023

VŮNĚ MAISON DE MARS – 1. část

Nikdy jsem nebyla parfémový typ. Když jsem byla mladší, dostávala jsem k narozeninám a na Vánoce různé voňavky, ale nikdy jsem je nepoužívala. A tato éra trvala opravdu dlouho. Vlastně do doby, než jsem poznala francouzskou značku parfémů Maison de Mars. Na první přičichnutí jsem si zamilovala Belle Aphrodite z řady Eau de Mars a časem se mou momentální jedničkou stala Douce Ophelia. Překvapily mě nejen vůněmi, ale i neskutečně tím, jak mi každá voní jinak, více či méně v rámci mého měsíčního cyklu. Takže jsem nakonec skončila se 4 lahvičkami, na každou část cyklu jinou. A to se opravdu vyplatí! Proto jsem nemohla říct ne na srdíčkovou spolupráci s touto úžasnou značkou, o které si teď a tady můžete přečíst více.

Zakladatelkou značky je Valérie Demars, která vyrůstala na venkově vychovávaná starostlivými rodiči, milující babičkou, u řeky a velmi výjimečného pramene. Její babička měla naprosto úžasnou zahradu plnou bylinek, rostlinek a hlavně růží. 20 metrů od této zahrady se v nádherné fontáně s podivným jménem Saint Genulphe nacházela pramenitá voda známá již Kelty. Pramen Saint Genulphe (také nazývaný „zdroj Aimée“ - Aimée Demars bylo jméno babičky Valérie), uznávaný již od keltských dob pro své léčivé vlastnosti, je od 12. století hlavním poutním místem. Tento pramen později začala využívat ve svých parfémech.

Sen o profesi parfuméra ji přivedl ke studiu chemie, poté kosmetiky a parfémů ve Versailles. Strávila celých 20 let v kosmetickém průmyslu. Později vyslyšela vnitřní hlas a doma v zahradě po babičce začala trávit svůj čas s rostlinami a jejich nejkoncentrovanějšími esencemi: éterickými oleji. A právě růže v její zahrádce ji inspirovala vytvořit první parfém.


PŘÍRODNÍ PARFÉMY MAISON DE MARS – složení, potencionální alergeny, čakry


Vůně Maison de Mars se pyšní certifikací COSMOS Natural a Vegan. Výjimečné tóny vůní tvoří esenciální oleje a absolue jako je např. jasmín. Valérie měla představu, že její parfémy budou přenášet energii a vibrace rostlin přímo k člověku. Tyto energie a vibrace nás pak povedou či budou léčit. K vůním je velmi vnímavá, protože během let ztratila sluch na jedno ucho, ale její čich se snad desetinásobně zvýšil.

Parfémy jsou z 98 % až 100 % přírodního původu. Tvoří je alkohol z bio pšenice, harmonizační vysoko vibrační voda z keltského pramene Aimée a vonný koncentrát. Vonný koncentrát je uspořádán to čichové parfémové pyramidy – hlava, srdce a základ. Esence hlavy parfémku odpovídají prvním minutám difúze parfému (do půl hodiny), nejčastěji se jedná o citrusové tóny. Srdce parfému obsahuje zejména ovocné a květinové tóny a základem jsou těžší vůně jako dřevité a pižmové molekuly, které vydrží na pokožce nejdelší dobu.

Přítomnost potencionálních alergenů v parfému, jako je limonen, linalool, geraniol aj., musí značka na obalu v INCI uvádět. Při použití esencí jsou tyto potencionální alergeny v produktech přirozeně, jsou součástí přírodních složek – esenciálních olejů. Lidé na tyto složky esenciálních olejů mohou být citliví, ale většinou uživatelů jsou dobře snášeny. Co se týká hojně využívaného bergamotu – předpisy vyžadují, aby používaný EO bergamot byl bez látky zvané bergapten, aby parfémy nebyly fotosenzibilizující.

V srdci každého parfému je aktivní jádro – 21 vysoce vibračních esenciálních olejů a energizující pramenitá voda Aimée. Přírodní parfémy Maison de Mars vyživují, harmonizují a posilují čakry. Nechte se díky nim vést k emocionální a duchovní rovnováze. Každá emoce je spojena s energetickým neviditelným centrem přítomným v našem těle. V našem těle je celkem 7 těchto čakrových center, které tvoří spojení mezi tělem a duchem, a každá z nich nám může pomoci odblokovat naše emoce, uvolnit některá naše zranění nebo traumata. To je důvod, proč vám tato značka nabízí jedinečné přírodní parfémy, pečlivě navržené tak, aby působily specificky na každou čakru. Více o tomto tématu však někdy jindy.

PARFÉMOVÁ GODDESS ŘADA EAU DE MARS


Parfémová řada, která si mě hned na začátku získala a díky které jsem tyto parfémy začala milovat. Celá je inspirována starobylými bohyněmi. Magic.

💗 Indomptable Cybéle – bohyně divoké přírody a strážkyně vědění. Jantarovo dřevitá záležitost, velmi silná, kořeněné a orientální tóny. Vůně spojená s 1. kořenovou čakrou. Pomáhá nám zakořenit se, přináší pocit bezpečí.

💗 Sensuelle Sulis – keltská bohyně Slunce spojována s léčením a ochranou. Orientální, teplá, hřejivá, balzámová vůně. Velmi smyslný parfém – kombinace citronové kůry, muškátového oříšku, pačuli, santalu... Spojena s 2. čakrou sakrální, touha posunout se vpřed.

💗 Pétillante Aurore – římská bohyně úsvitu, která každé ráno otevírá dveře dennímu světlu. Citrusovo svěží vůně tvořená bergamotem, citronem, nasládlým pomerančovým květem ale i jasmínem a růží. Harmonizace 3. čakry solar plexus – akce a radost.

💗 Belle Aphrodite – řecká bohyně krásy a bezpodmínečné lásky. Hladivá ovocně květinová vůně. Sladký pudrový tón mísený s okvětními lístky růží a zelenou mandarinkou. Vůně je tvořena pro srdeční 4. čakru. Láska k sobě i k druhým, otevření srdíčka.

💗 Douce Ophélia – vodní nymfa spjatá s ohromnou ženskostí. Sluníčková, svěží velmi překvapující vůně. Studené a teplé tóny v dokonalé kompozici – citrusy společně s kardamomem a ylangem. Spjata s 5. krční čakrou – otevření našeho hlasu.

💗 Divine Isis – mýtická královna starověkého Egypta velmi napojená na přírodu. Mandlovo citrusová vůně tvořená ostrým bergamotem, bílou jemnou růží, kosatcem, vanilkou a hořkými mandlemi. Vůně odpovídající 6. čakře – třetí oko.

💗 Adorée Hathor – egyptská bohyně lásky, tance a věčného světla. Květinová zářivá vůně energii čerpající z lotosového srdce, teplé vanilky krásně se doplňující s kadidlem a šťavnatou mandarinkou. Poslední 7. čakra korunní – spiritualita. 


Je naprosto skvělé, že jsou v nabídce poznávací sety. Já osobně bych si totiž parfém bez předchozího vyzkoušení nepořídila.

V příštím článku si více přiblížíme druhou řadu parfémů, ostatní výrobky značky a podíváme se více na to, jak vlastně parfémy tvořené esencemi působí na naše tělo.

0 komentářů:

Okomentovat