neděle 22. října 2023

VŮNĚ MAISON DE MARS - 2. část

Během prázdnin jsem se začala velmi intenzivně seznamovat s produkty MAISON DE MARS. Voňavé lahvičky inspirované bohyněmi jsem měla doma už nějaký ten rok, ale díky paní distributorce této značky jsem mohla poznat i další parfémky a produkty. A vznikla tak pro mě velmi srdcová spolupráce. Už jsem napsala nemálo řádků, příspěvků o této značce a dnes přicházím s dalším rozšířením. V prvním článku jsem psala o tom, jak značka vznikla, kdo za ní stojí a jak jsou parfémy tvořeny. Čím jsou výjimečné, čím mě ohromily. A dnes se na ně podíváme zase z jiné stránky. Doufám, že se vám povídání bude líbit.

NÁŠ ČICH A VŮNĚ KOLEM NÁS


Vůně a pachy. Co probíhá v čichovém ústrojí, když se nadechneme a ucítíme vůni či pach? Vezměme si třeba, že si přičichneme k čerstvě připravené kávě. Káva uvolňuje aroma, které se dostává do nosu. Čichové buňky v horní části nosu generují impuls, který je předán do mozku po čichového nervu. Část mozku, která se první potká s impulzem, se nazývá čichový bulbus, který zpracuje signál a poté předává informace o vůni do dalších oblastí s ním úzce spojených, souhrnně známých jako LIMBICKÝ SYSTÉM (emoční centrum, čichový mozek).


„Citlivost čichu se u různých lidí liší. Obecně mají ženy citlivější čich než muži, ale tato citlivost kolísá v závislosti na menstruačním cyklu. Jednotlivé pachy jsou lidmi vnímány pozitivně nebo negativně, přičemž toto posuzování je dosti podobné u všech lidí na světě. Postižení, při němž člověk ztratí čich, se označuje jako anosmie. Dochází k ní např. po zranění hlavy, vlivem působení toxických látek...“

Limbický systém obsahuje soubor struktur v mozku (amygdalu a hipokampus), které jsou úzce spojeny s náladami, pocity, pamětí, chováním a emocemi. Protože hipokampus je naše paměťová schránka, umožňuje nám spojovat vůni se vzpomínkami, takže pokaždé, když zažijete nějaký zážitek, není to jen zaznamenáno jako vzpomínka, ale je také spojeno s vůní. Amygdala hraje roli při utváření emocionálních reakcí a připojuje emoce k našim vzpomínkám, aby jim pomohla udržet se. Obě tyto části našeho limbického systému mají spojení s vůní. Svému limbickému systému můžete poděkovat, když si spojujete vůni čerstvě upečených čokoládových sušenek se vzpomínkami na pečení s babičkou, nebo když si na svého bývalého partnera vzpomenete pokaždé, když ucítíte nějakou kolínskou nebo parfém.

Náš limbický systém je mocným spojením mezi naší myslí a tělem. Využitím síly vůně můžeme ovlivnit náš limbický systém, abychom si spojili vzpomínky s určitou vůní, pracovali se strachy, zmírnili staré fóbie, zlepšili naši paměť, a dokonce posílili citové vazby.

Jelikož čich je vysoce spjatý s emocemi, staví právě na tomto faktu velká část parfémového průmyslu. S vůněmi samozřejmě pracuje i obor aromaterapie.


PARFÉMOVÁ ŘADA AIMÉE DE MARS


Po řadě bohyní jsem vyzkoušela parfémkový mix květinových a orientálních vůní. Opět - i tyto vůně se dají nejdříve otestovat v sadě miniaturek

💗  Sensuel Rubis dřevitá těžší orientální vůně. Základ santal, pačuli, benzoin, vanilka doplněné kadidlem, cedrem. Vůně spojená s 1. kořenovou čakrou. Pomáhá nám zakořenit se, přináší pocit bezpečí.

💗 Lily Ambre - ohnivý energický sluneční paprsek, doslova. Sladké tóny květů anděliky a pomerančových květů. Spojena s 2. čakrou sakrální, touha posunout se vpřed.

💗 Divine Émeraude - svěží a radostná vůně. Citrusové květy - citron, bergamot, pomeranč společně s růží a jasmínem. Harmonizace 3. čakry solar plexus – akce a radost.

💗 Belle Rose - moderní, jemně pudrová vůně. Damašská růže s kapkou bergamotu, základ vanilka, santalové dřevo... Vůně je tvořena pro srdeční 4. čakru. Láska k sobě i k druhým, otevření srdíčka.

💗 Doux Saphir - opojná růže s neuvěřitelnou fialkou, elegantní, nasládlá vůně. Spjata s 5. krční čakrou – otevření našeho hlasu.

💗 Mythique Iris - květinová, lehce pudrová s tóny citronu a ylangu. Základ kosatec, vanilka, nahořklé mandle. Vůně odpovídající 6. čakře – třetí oko.

💗 Mystique Améthyste - mystická, okouzlující, hřejivá vůně. Sladce orientální, svěží, ale teplá. Poslední 7. čakra korunní – spiritualita. 

DALŠÍ PRODUKTY ZNAČKY MAISON DE MARS


Vedle těchto nádherných vůní můžete zkusit i některou z UNISEX lahviček (Eau 21Bois 21 či Acqua di Orta), kterou můžete používat jak vy, tak váš partner či partnerka. Čistě pro pány je pak navržena vůně Terra 21

Jak můžete vidět na první fotce v tomto článku, Maison de Mars má ve své nabídce i pár tuhých parfémů. Vůně jsou stejné jako u lahvičkové verze, ale jinak jsou tvořeny triglyceridy, jojobový olejem, nejrůznějšími vosky, bambuckým máslem... Skvělé je, že ani v létě při vyšších teplotách se mi tuhý parfém nerozpustil a neroztekl.

Vedle něj na fotce můžete vidět i velmi výjimečný tělový olej. Já mám doma úžasný bergamotový olej Rayonnante s CBD. Olej můžete vyzkoušet na tělo i tvář, pokud vám nevadí výraznější vůně esencí. Je vytvořen ze slunečnicového oleje, triglyceridů, perilového a jojobového oleje. Obohacený je nejen o esence, ale i o můj oblíbený CBD extrakt. Ideální je aplikovat tento olej zejména do oblasti solar plexus, protože esence jsou na tuto čakru opět napojeny.

A v neposlední řadě mou ložnici krásně provonil aromadifuzér s tyčinkami Rituel Sakura. Velmi mě baví jeho sladší vůně. Můžete však opět vybrat z více lahviček. V naprosto designově krásné lahvičce najdete harmonizující vodu Saint Genulphe, organický pšeničný alkohol a koncentrát esencí. Mám ho už 4 měsíce a pořád voní a i když se hladinka snižuje, tak mi přijde nesmrtelný. Čekala jsem, že za 2 měsíce bude pryč. Omyl.


A tím značka ani zdaleka nekončí. Více výrobků však už najdete na e-shopu Bonumos.

Prostě... co mám více psát? Tato značka mě okouzlila hned v první moment, kdy jsem před pár lety přičichla k prvním vůním a to, jak jsem psala v prvním článku, nejsem žádný parfémový fanoušek. Vůně mě naprosto ohromily a celý ten koncept, kdy zakladatelka nevnímá jen vůně jako takové, ale propojuje je s emocemi, pocity, náladami, celým čakrovým systémem.. to je za mě prostě krása! Třeba i vás pohltí. Určitě je vyzkoušejte, pokud vás minulé či tyto odstavce zaujaly. No a ještě více informací si můžete načíst přímo v článcích Maison de Mars

0 komentářů:

Okomentovat