neděle 29. září 2019

Uvolňující koupel před spinkáním

Suroviny pro výrobu soli do koupele:
  • Epsomská sůl
  • sůl z Mrtvého moře
  • sušené květy levandule
  • sušená poupata růže damašské
  • levandulový éterický olej
  • uzavíratelná sklenice
Postup výroby byl velmi jednoduchý. Ve stejném poměru jsem smíchala Epsomskou sůl se solí z Mrtvého moře (cca 1/2 hrnku). K nim jsem přidala hrst nasušených květů levandule a lístky z poupat růže. Do směsi jsem přidala 10 kapek levandulového éterického oleje, sklenici uzavřela, několikrát protřepala a nechala v klidu. Éterický olej a vůně ze sušených květů se pěkně dostaly do celého objemu soli. Nakonec jsem navrch při otevření sklenice přidala pár celých poupat růže. A hurá koupat. 

Pozn. do odpadu vody byste si měli pořídit sítko, zda ho tam nemáte, aby se Vám sušené bylinky zachytily v něm.

EPSOMSKÁ SŮL
V chemické podstatě je epsomská sůl síran hořečnatý MgSO4. Triviálním názvem pak hořká sůl. Využívá se pro její účinky zklidnění organismu, proti bolestem hlavy, kloubů a svalů. Hořčík se výborně vstřebává kůží a lze ho koupelí snadno doplnit. Napomáhá relaxovat nejen po sportování, ale má svůj značný vliv i na křeče a psychiku. Soli obecně mají detoxikační účinky na celé tělo. Z těla "vytahují" škodlivé látky a toxiny. Díky této schopnosti má vliv i na vnitřní potíže. Je významnou složkou mořské vody a některých minerálních pramenů. Při koupeli nohou bojuje proti zápachu. 

SŮL Z MRTVÉHO MOŘE
Sůl z Mrtvého moře obsahuje vysoké množství minerálů zejména soli hořčíku, draslíku, vápníku a spousty dalších. Koupel se solí z Mrtvého moře přináší velké uvolnění v oblasti svalů, kloubů a při bolestech zad. Dlouhou dobu je známá i díky svým pozitivním účinkům na problematickou pokožku (ekzémy, akné). Slané koupele zmírňují svědění pokožky a mají detoxikační povahu.

LEVANDULE
Levandule je velmi známá díky její schopnosti zklidnit a uvolnit tělo. Tělu napomáhá relaxovat, protože je účinná v boji se stresem a depresemi. Je hojně využívaná při problémech se spánkem, zmírňuje bolesti a křeče. Na světě existuje několik typů levandule, nejznámější je však levandule lékařská. Její květy obsahují třísloviny a nejrůznější silice. Má aromaterapeutické účinky.



0 komentářů:

Okomentovat